Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Owoce umyć, odszypułkować/pozbawić pestek, większe z nich pokroić na mniejsze kawałki.
Obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać, przesiać i odstawić.
W misie miksera umieścić masło, cukier i szczyptę soli. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Kolejno dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu (każde jajko miksować ok. 0,5 - 1 min.). Dodać przesiane suche składniki i krótko wymieszać szpatułką lub na niskich obrotach miksera - tylko do połączenia się składników, nie dłużej.
Formę prostokątną o wymiarach 20 x 30 cm posmarować masłem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Na wierzch ściśle poukładać owoce (truskawki i śliwki układając rozcięciami ku górze), delikatnie powciskać w ciasto. Przed pieczeniem posypać ciasto hojnie kruszonką.
Piec w temperaturze 175°C przez około 45 - 55 minut, do suchego patyczka. Jeśli zbyt szybko zacznie się brązowić, można przykryć folią aluminiową. Wyjąć i wystudzić.
Wszystkie składniki na kruszonkę wyrobić między palcami.
Smacznego!