Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Kolejno dodawać żółtka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu (każde żółtko miksować ok. 0,5 - 1 min.). Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować do powstania jednolitej, gładkiej masy.
Rękaw cukierniczy zakończony ozdobną tylką napełnić częścią masy ciasteczkowej*. Na dwie blaszki (wyłożone papierem do pieczenia) wyciskać ciastka w okrągłym kształcie o średnicy około 4 cm, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka wyłożyć mały kleks marmolady (najlepiej przy pomocy dwóch małych łyżeczek).
Piec w temperaturze 180°C przez około 12 minut, aż nabiorą delikatnie złotego koloru. Wyjąć, chwilę przestudzić na blaszce, a następnie wystudzić na kratce.
Smacznego!