Mąkę pszenną i kakao przesiać, dodać masło, cukier, żółtka i szybko zagnieść na jednolitą masę (można również użyć miksera z hakami do ciasta kruchego). Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 - 60 minut.
Formę prostokątną o wymiarach 23 x 34 cm posmarować masłem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować, lekko podsypując mąką, na grubość około 3 mm i wykleić nim spód formy. Ponownie schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Schłodzone ciasto nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 200°C przez około 20 - 30 minut. Wyjąć i wystudzić w formie.
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić do otrzymania gęstego kremu.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać, do rozpuszczenia. Wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia.
Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na połówki, a większe z nich pokroić na mniejsze kawałki. Brzoskwinie z puszki pokroić w grube plasterki.
Na wystudzony kruchy spód wyłożyć krem śmietankowy, rozsmarować równomiernie po całości. Na kremie ściśle ułożyć owoce, lekko wciskając je w masę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Smacznego!