Mąkę pszenną przesiać, dodać masło, cukier, żółtka, śmietanę i szybko zagnieść na jednolitą masę (można również użyć miksera z hakami do ciasta kruchego). Około 1/4 ciasta oddzielić. Z obu części uformować kule, spłaszczyć je, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 - 60 minut.
Formę prostokątną o wymiarach 20 x 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzoną większą część ciasta rozwałkować, lekko podsypując mąką i wykleić nią spód formy. Z pozostałego ciasta (1/4) uformować wałeczek i przykleić na białko do zewnętrznej krawędzi ciasta, tworząc obramowanie. Ponownie schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Schłodzone ciasto nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180°C przez około 15 - 20 minut, do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić.
Masło roztopić, odstawić do wystygnięcia.
Mleko w proszku wymieszać z cukrami. Dodać wystudzoną kawę, wymieszać. Na koniec dodać roztopione i przestudzone masło i wymieszać, do połączenia.
Wystudzony kruchy spód posmarować marmoladą. Na marmoladę wyłożyć masę kawową, rozsmarować równomiernie po całości. Wierzch udekorować roztopioną w kąpieli wodnej gorzką oraz białą czekoladą.
Smacznego!