W garnuszku umieścić śmietanę kremówkę i 100 g wiórków kokosowych. Wymieszać i odstawić na 15 min.
Po tym czasie do śmietanki z kokosem dodać masło, rum i aromat. Wymieszać, a następnie podgrzewać na małym ogniu, przez ok. 5 min, często mieszając. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i wymieszać, do jej rozpuszczenia*. Odstawić do wystygnięcia, a następnie schłodzić w zamrażarce przez ok. 30 - 60 min.
Do miseczki nasypać pozostałe 100 g wiórków kokosowych. Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, umieszczając w każdej z nich po jednym migdale (najlepiej jest w trakcie formowania kulek maczać ręce w wodzie). Każdą kulkę od razu obtaczać w wiórkach kokosowych.
Gotowe pralinki schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Smacznego!