Mąkę pszenną przesiać, dodać masło, cukier, żółtka, skórkę z cytryny, aromat i szybko zagnieść na jednolitą masę (można również użyć miksera z hakami do ciasta kruchego). Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm, lekko podsypując mąką i wyciąć duże serca. Kolejno w połowie dużych serc, za pomocą mniejszej foremki, wyciąć mniejsze serca. Ciastka układać na dwóch blaszkach (wyłożonych papierem do pieczenia), zachowując odstępy.
Piec w temperaturze 180°C przez około 12 - 15 minut, aż nabiorą delikatnie złotego koloru. Wyjąć, chwilę przestudzić na blaszce, a następnie wystudzić na kratce.
W tym czasie kisiele rozpuścić w 250 - 300 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać, do rozpuszczenia. Lekko wystudzić.
Na ciastka bez otworów nakładać małą porcję kisielu (ale nie po same brzegi) i sklejać z ciastkami z otworami, lekko dociskając. Oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!