Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę pszenną przesiać, dodać masło, cukier, twaróg i szybko zagnieść na jednolitą masę (można również użyć miksera z hakami do ciasta kruchego). Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Po tym czasie z ciasta odrywać małe kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego (najlepiej jest w trakcie formowania kulek maczać ręce w wodzie). Układać na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia), zachowując odstępy. Każdą kulkę spłaszczyć łyżką, zwilżaną w wodzie. Kolejno w każdej kulce zrobić kciukiem wgłębienie na środku, w którym umieścić jedną malinę.
Piec w temperaturze 180°C przez około 15 - 17 minut, aż nabiorą delikatnie złotego koloru. Wyjąć, chwilę przestudzić na blaszce, a następnie wystudzić na kratce.
Smacznego!