Śliwki drobno pokroić, odstawić. Formę prostokątną o wymiarach 23 x 34 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać masło, żółtka, posiekane śliwki i szybko zagnieść na jednolitą masę (można również użyć miksera z hakami do ciasta kruchego). Ciasto rozwałkować, lekko podsypując mąką i wykleić nim formę.
Piec w temperaturze 190°C przez około 20 - 25 minut, do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić.
Czekoladę roztopić z w kąpieli wodnej. Wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Zdjąć z palnika i lekko przestudzić.
Śliwki w czekoladzie przekroić na połówki lub ćwiartki (w zależności od tego, jak są duże).
Wystudzony kruchy spód posmarować powidłami. Na powidłach ułożyć śliwki, które polać gęstniejącą polewą czekoladową.
Smacznego!