Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztopić, odstawić do wystygnięcia.
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia - wymieszać, przesiać i odstawić.
W drugim naczyniu wymieszać jogurt z przestudzonym masłem. Dodać jajka, cukier, miód i roztrzepać rózgą kuchenną. Dodać przesiane suche składniki i krótko wymieszać rózgą lub na niskich obrotach miksera - tylko do połączenia się składników, nie dłużej.
Foremki do magdalenek posmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto nakładać do foremek, wypełniając je w około 3/4 pojemności*. Piec w temperaturze 180°C przez około 12 - 15 minut, aż nabiorą delikatnie złotego koloru. Wyjąć, chwilę przestudzić na blaszce, a następnie wystudzić na kratce.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!