W garnuszku zagotować 450 ml mleka z cukrem.
W miseczce zmiksować żółtka, obie mąki i pozostałe 200 ml mleka. Wlać na zagotowane mleko, gotować, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Pogotować minutę, po czym ściągnąć z palnika. Przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała ona powierzchni kremu (zapobiegnie to wytworzeniu się kożucha). Odstawić do całkowitego wystudzenia.
W misie miksera utrzeć masło na jasną, puszystą masę. Dodawać wystudzony budyń, stopniowo, łyżka po łyżce, miksując cały czas na niskich obrotach miksera, do powstania gładkiej masy budyniowej.
Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać, do rozpuszczenia. Schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Kiwi obrać i pokroić w plasterki o grubości ok. 4 - 5 mm.
W formie prostokątnej o wymiarach 20 x 30 cm ułożyć pierwszą warstwę herbatników, w razie potrzeby przycinając je do wymiarów formy. Na nie wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować równomiernie po całości. Na kremie ściśle ułożyć plasterki kiwi, na które wyłożyć drugą warstwę herbatników, 1/3 kremu oraz resztę kiwi. Na wierzchu ułożyć ostatnią warstwę herbatników i rozsmarować resztę kremu. Zalać tężejącą galaretką.
Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 8 godzin, a najlepiej całą noc.
Smacznego!