Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać, do rozpuszczenia. Schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
W dużym naczyniu umieścić kwaśne śmietany i cukier puder. Wymieszać za pomocą rózgi kuchennej lub na niskich obrotach miksera, do połączenia.
Biszkopty zanurzać w masie śmietanowej i układać jeden obok drugiego w formie prostokątnej o wymiarach 23 x 34 cm. W ten sposób ułożyć 3 warstwy biszkoptów. Po ułożeniu ostatniej warstwy, lekko docisnąć biszkopty do spodu tak, aby wolne przestrzenie pomiędzy nimi dokładnie wypełniły się śmietaną. Pozostałą masę śmietanową wylać na wierzch i wyrównać.
Brzoskwinie z puszki pokroić w grube plasterki. Ściśle ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce przez minimum kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Smacznego!