Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Formę do babki z kominkiem dokładnie posmarować masłem i obsypać sezamem. Schłodzić w lodówce przez około 15 minut.
Do miseczki przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodać sezam, wymieszać i odstawić.
W misie miksera umieścić jajka i cukier. Utrzeć do powstania jednolitej, kremowej i jasnej masy. Kolejno wlewać cienkim strumieniem olej oraz mleko, cały czas miksując. Dodać pastę Tahini, zmiksować. Na koniec dodać zawartość miski z mąką i krótko wymieszać szpatułką lub na niskich obrotach miksera - tylko do połączenia się składników, nie dłużej.
Ciasto przelać do schłodzonej formy, wierzch wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 - 55 minut, do suchego patyczka. Jeśli zbyt szybko zacznie się brązowić, można przykryć folią aluminiową. Wyjąć, chwilę przestudzić w formie, a następnie wystudzić na kratce.
Smacznego!